Suporteri de legendă – Marisa Ramagli

Empoli este un mic oraș din provincia Florența, regiunea Toscana ce are o suprafață de aproximativ 63 de km pătrați și a cărui populație numără puțin peste 48.000 de locuitori. Echipa locală a fost înființată în anul 1920 și, ca orice echipă italiană, are povestea ei aparte.

Doamna din imaginea de mai jos se numește Marisa Ramagli, are 92 de ani și este suporterul lui Empoli de o viață întreagă. O iubire pentru un partener care are aproape aceeași vârstă ca și dansa! Este membru activ și cotizant de mai bine de 30 ani și în fiecare weekend, nelipsit, vine singură, pe picioarele sale la stadion!

“Tata m-a dus pe stadion când eram o copilă. De atunci am început să îndrăgesc culorile alb și albastru. Este o dragoste ce durează de o viață întreagă!”

Liderul unei fracțiuni din galeria celor de la Empoli a declarat pentru un ziar local:

“În ciuda vârstei înaintate, doamna Marisa nu lipsește niciodată de la meciurile de acasă. În deplasare a fost ultima oară când avea 85 de ani, însă acum nu mai poate. Dar de fiecare dată când plecăm în deplasare, ne sună și ne întreabă dacă avem nevoie de bani pentru călătorie!”

La rândul său, întrebată cum de încă mai vine pe stadion să urmărească meciurile echipei sale favorite, a dat un răspuns de-a dreptul fabulos:

“Să vezi meciul la TV nu este deloc distractiv!”

În urmă cu doi ani de zile, atunci când a împlinit venerabila vârstă de 90 de ani, a fost premiată de către club, care și-a prezentat respectele pentru unul dintre cei mai vechi suporteri, oferindu-i doamnei Marisa intrarea liberă la orice meci și un tricou cu numărul 90.

Vă rog doar să priviți încântarea de pe fața dânsei atunci când a primit tricoul și gândiți-vă că susține această echipă încă de pe vremea când fotbalul nu era guvernat de petro-dolari și investiții masive! Acești suporteri de legendă sunt ultimii piloni de rezistență ai fotbalului romantic, așa cum era numit pe vremuri sportul rege!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *