Suporteri de legendă – Kitty Thorne

Anglia este țara care a dăruit lumii sportul rege, fotbalul, în urmă cu aproape 150 de ani. O mare parte dintre echipele engleze s-au înființat în secolul al XIX-lea și au în spate o mare tradiție.

Bristol Rovers joacă în League One (al treilea eșalon din Anglia), a luat naștere în 1883 și reprezintă unul dintre principalele motive de bucurie ale locuitorilor din Bristol, un oraș ce număra la ultimul recensământ aproximativ 450.000 de cetățeni.

Doamna Kitty Thorne are respectabila vârstă de 101 ani, locuiește în Trowbridge, Wilts și este cel mai vechi suporter al lui Bristol! A asistat pentru prima oară la un meci în anul 1954, atunci când a venit în Bristol cu un tren cu aburi! Pe atunci prim ministru al Marii Britanii era nimeni altul decât Winston Churchill! În tot acest timp multe lucruri s-au schimbat, mai puțin iubirea pentru fotbal a doamnei Kitty. De atunci și până acum, a parcurs drumul de 52 de km dintre orașul său și Bristol de peste 1500 de ori pentru a asista la meciurile echipei iubite!

Cu ocazia aniversării centenarului, în anul 2015 clubul i-a acordat propria lojă pentru a asista la meciurile echipei iubite. Susține că principalele motive pentru care a atins această venerabilă vârstă sunt echipa din Bristol, cafeaua tare și sandwichurile cu carne de vită.

Kitty s-a născut la Woking, Surrey, dar în 1939 a fost trimisă din Londra la Trowbridge ca urmare a începerii celui de-al Doilea Război Mondial. Pe 23 octombrie 1954 Kitty împreună cu soțul ei Les și fiul Peter au asistat la primul meci al lui Bristol Rovers, o victorie cu 5-1 în fața celor de la Leeds United, iar Kitty a fost de-a dreptul încântată de jocul lui Bristol. Chiar și după moartea soțului său, Les, în 1959, la vârsta de doar 46 de ani, a continuat să meargă la Bristol pentru a-i vedea pe Rovers.

Din 1975 este abonată anual și a rămas loială clubului chiar și atunci când Bristol Rovers s-a mutat pe Bath City’s Park în 1986. Exilul a durat 10 ani, până în 1996 când s-au întors pe Memorial Stadium. În tot acest timp Kitty a fost lângă echipă necondiționat. A asistat la meciurile echipei sale pe vremea când jucau finale pe Wembley și pe Milennium Stadium din Cardiff.

Întrebată ce părere are despre fotbalul modern comparativ cu vremurile când a început să se ducă la stadion a răspuns sincer:

“Ufff…este foarte diferit! Pe vremea aceea fotbaliștii erau băieți din oraș, concetățeni, te întâlneai cu ei pe stradă, aveai ocazia să vorbești cu ei!”

Fiul său Peter, ajuns între timp la vârsta de 70 de ani, declara despre mama sa:

“În ceea ce-i privește pe Rovers, mama este la fel de înfocată acum precum a fost întotdeauna. Nimeni și nimic nu o va opri vreodată să vină la meciuri. Nu se teme să-i aprostofeze pe jucători atunci când nu joacă bine!”

Președintele lui Bristol, Nick Higgs, declara:

“Fanii noștri sunt incredibili, iar Kitty este deasupra tuturor. Să vezi atât de multe jocuri ale echipei favorite este cu adevărat remarcabil! Mulți dintre fanii noștri vin de la distanțe lungi pentru a-și susține echipa, dar câți dintre ei se pot lăuda că au călătorit cu trenul cu aburi pentru a meciul ?” 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *