Suporteri de legendă – Canon Edgar Turner

În anul 2015, la venerabila vârstă de 95 de ani Canon Edgar Turner recunoștea că are două obsesii: haina bisericească și echipa de fotbal a naționalei țării sale, Irlanda de Nord! De mic copil urmărea cu mare interes „acest sport frumos”, așa cum îi plăcea să numească fotbalul.

În ciuda faptului că naționala Irlandei de Nord s-a calificat în decursul istoriei sale la doar trei ediții ale Cupei Mondiale cu toate acestea reverendul Canon se poate lăuda că este poate singurul care a văzut toate cele trei turnee finale! Da, ați citit bine! Canon Edgard Turner era reverend de mai bine de 60 de ani, iar familia sa este una dintre cele mai cunoscute în sânul Bisericii din Irlanda!

Reverendul Turner a fost exemplul perfect că vârsta reprezintă doar un număr. La cei 95 de ani ai săi a făcut deplasarea cu galeria irlandeză în Insulele Feroe pentru a-și încuraja favoriții în meciul ce conta pentru calificarea la Campionatul European din 2016!

Reverendul Edgar Turner împreună cu fiica sa Kate Turner în tribună la meciul cu Insulele Feroe din deplasare

În anul 2010 cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani a fost lansată o carte de eseuri intitulată Edgard Turner at 90.

S-a stins din viață pe data de 2 Aprilie a anului 2016 la vârsta de 96 de ani! Cu puțin timp înainte să plece dintre noi reverendul Turner își plănuia excursia în Franța pentru a-și încuraja favoriții la Campionatul European!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *