Pele: În ’58 am fost aproape să semnez cu Inter!

Cu ocazia unei vizite la Milano în anul 2016 pentru promovarea unui film despre viața sa, Pele declara că a fost foarte aproape de a semna cu Internazionale Milano, dar că transferul nu a mai avut loc din cauza protestelor masive ale fanilor brazilieni.Informația a fost confirmată și de către fostul președinte al nerazzurrilor, Massimo Moratti:

“Este adevărat. Tatăl meu (Angelo Moratti – președintele lui Inter între 1955 și 1968) a cedat rugăminților președintelui celor de la Santos. La capătul celălalt al telefonului era un om cu adevărat îngrijorat pentru viața sa și a familiei sale!

Îmi amintesc de parcă ar fi fost ieri. După Cupa Mondială din Suedia îl transferasem pe acel tânăr despre care vorbea toată lumea. Tatăl meu s-a mișcat repede și a luat față altor cluburi. Contractul era în ordine, era semnat și trebuia să fie înregistrat. Dar de îndată ce vestea s-a împrăștiat în Brazilia suporterii au început să protesteze în număr uriaș împotriva acestei mutări. Devenise o problemă care depășea granițele fotbalului, era vorba despre umanitate și înțelegere. Tatăl meu a cedat pentru a evita ca lucrurile să ia proporții nedorite!” Dar aceea nu a fost singura dată când Inter a fost aproape de a-l achiziționa pe Pele.

“Am încercat să îl transferăm și peste câțiva ani, dar dintr-un motiv sau altul, nu s-a întâmplat!”

Pele și-a petrecut aproape întreaga carieră la Santos, cu excepția ultimilor doi ani dinaintea retragerii, atunci când a jucat pentru New York Cosmos.

Sursă: http://www.gazzetta.it/Calcio/Serie-A/Inter/26-05-2016/moratti-pele-era-inter-ma-presidente-santos-cambio-idea-150846346845.shtml

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *