Paolo Maldini: “Ei doi au fost cei mai dificili adversari pe care i-am întâlnit!”

Legendarul jucător italian, Paolo Maldini, a evoluat în peste 900 de partide pentru clubul său din copilărie, AC Milan, și a fost antrenat în decursul celor 24 de ani de carieră de nume grele precum Arrigo Sacchi sau Carlo Ancelotti. Maldini a debutat pentru rossoneri în 1985 și trei ani mai târziu a câștigat primul din cele 7 titluri de campion în Serie A din carieră, la finalul unui sezon în care a surclasat-o pe Napoli lui Diego Maradona, campioana en-titre. În 1987, Maradona câștigase împreună cu Napoli primul Scudetto din istoria clubului.

Acei ani au reprezentat epoca de aur a fotbalului italian. Roberto Baggio, Lothar Matthaus sau Michel Platini erau doar câțiva dintre jucătorii de talie mondială care evoluau în Serie A.

În decursul anilor Maldini și Maradona s-au înfruntat de multe ori, atât cu echipele de club cât și cu naționalele. Un deceniu mai târziu un alt sud-american făcea senzație în Serie A. Brazilianul Ronaldo strălucea în tricoul lui Internazionale Milano.

Maldini a dezvăluit pentru cei de la Bild care au fost cei mai puternici adversari pe care i-a întâlnit în întreaga sa carieră.

“Am fost destul de norocos să joc împotriva lui Maradona. El și Ronaldo – atunci când a jucat la Inter – au fost cei mai puternici adversari pe care i-am întâlnit!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *