La un an de la încheierea războiului AC Torino a luat cu asalt Olimpico din Roma

În anii ’40, AC Torino domina autoritar campionatul Italiei. Acea mare echipă a torinezilor, rămasă în istorie sub numele Grande Torino, reprezintă și astăzi, în viziunea multora, cea mai puternică echipă italiană din toate timpurile. Mărturie stau cele patru titluri consecutive de campioană a Italiei și jocul foarte ofensiv practicat. Ca drept dovadă aceștia dețin și în prezent recordul pentru cele mai multe goluri înscrise într-un sezon de Serie A – 125 de reușite în 40 de partide în stagiunea 1947/1948! Una dintre cele mai concludente si frumoase victorii ale acelei echipei a lui AC Torino a fost pe terenul celor de la AS Roma. Pe 28 aprilie 1946, romanii pierdeau în fața torinezilor cu 0-7, care înscriseseră 6 goluri în primele 19 minute! Dacă până la acea partidă media torinezilor era de 3 goluri pe meci, atunci se transformase brusc: un gol la 3 minute!

Legenda spune că la pauză managerul torinezilor, Luigi Ferrero, le-a spus jucătorilor că nu este nevoie să își umilească adversarii pentru că obiectivul era deja îndeplinit.

Fără îndoială că victoria de pe terenul celor de la AS Roma rămâne una de referință pentru suporterii granata și una dintre amintirile de aur ale acelei echipe superbe care și-a găsit sfârșitul tragic în accidentul aviatic de la Superga în 1949.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *