“Adri, ești conștient că poți ajunge cel mai bun jucător din istorie?!”

„Am jucat un amical împotriva lui Real Madrid și el a înscris un gol fabulos. În acel moment mi-am spus mie însumi:

– Javier, el este noul Ronaldo! Are tot ce îi trebuie: dribling, șut, joc de cap, viteză!Adri este din favele, iar asta mă îngrijora. În Brazilia sărăcia din favele este la fel ca în Argentina. Mi-am dat seama că asta este o problemă deoarece este foarte periculos atunci când te îmbogățești după ce înainte nu aveai nimic. În fiecare zi după ce terminam antrenamentul îl întrebam ce planuri are în ziua aceea deoarece îmi era frică să nu intre în necazuri.

Adriano a avut un tată de care era foarte atașat. Înainte de startul sezonului jucam la trofeul TIM când s.a întâmplat ceva șocant. Eram în vestiar când a primit un telefon din Brazilia:

– Adri, tata a murit!

În acel moment a aruncat telefonul și a țipat ca din gaură de șarpe. Nu vă puteți imagina, acel țipăt îmi răsună în cap zilnic! Din acea zi eu și Moratti l-am privit ca pe fratele nostru mai mic.

După acest episod el a continuat să joace fotbal, înscria goluri și privea spre cer pentru a le dedica tatălui său. Dar nimic nu a mai fost la fel după acel telefon.

Ivan Cordoba a petrecut o noapte cu el și i-a spus:

– Adri, tu ești mai bun decât Ronaldo și Ibrahimovic. Ești conștient că poți deveni cel mai bun jucător din istorie?

Din păcate nu am reușit să îl fac să depășească acea depresie și asta este probabil cea mai dureroasă înfrângere din toată cariera mea!”

Javier Zanetti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *