“Am avut ghinionul de a fi campioni mondiali în cel mai nepotrivit moment!”

“Lumea asimilează triumful nostru de la Cupa Mondială din 1978 cu dictatura militară a generalului Rafael Videla. Este greșit! Haideți să vă spun și de ce: în partida împotriva Franței din faza grupelor m-am accidentat foarte rău la cot și am fost trimis la spital pentru analize. M-am trezit a doua zi de dimineață și toată familia era în jurul patului meu. Tata, cu lacrimi în ochi, mi-a spus:

– Fiule, trebuie să îți dau o veste: fratele tău a murit într-un accident de mașină!

Am simțit că a căzut cerul peste mine! Dintre toți acei generali, toți acei oameni în uniformă care se perindau prin spital, nici măcar unul singur nu a venit să îmi spună Condoleanțe!Erau niște … prefer să nu îi numesc, le-aș jigni mamele, iar mamele lor nu au nicio vină pentru că ei au fost cum au fost! Așa că încetați să ne mai asociați cu ei pentru că nu aveam absolut nimic în comun. Noi cel puțin eram oameni, ei nu!

Dar din păcate lumea va asimila mereu triumful nostru de la Cupa Mondială cu aceste două lucruri: dictatura lui Videla și meciul cu Peru! Asta este, nu avem ce să facem! Am avut ghinionul de a fi campioni mondiali în cel mai nepotrivit moment din istoria Argentinei!”

Leopoldo Luque, campion mondial cu Argentina în 1978

1 thought on ““Am avut ghinionul de a fi campioni mondiali în cel mai nepotrivit moment!””

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *